Zangles

De zanglessen worden bij 'A Lot of...' verzorgd door Iris van der Made. Zij heeft haar sporen ruimschoots verdiend in de zangwereld en zij heeft een schat aan kennis.

Zanglessen van Iris van der Made

De basis van haar werk als zangpedagoge werd gelegd op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij met succes de Pedagogische opleiding voltooide. Niet alleen de lessen logopedie en pedagogiek, maar ook de meer creatieve vakken zoals de regie-, dans- en acteerlessen gaven haar bruikbare handvaten voor het doceren. 
Toch heeft zij het grootste gedeelte van haar kennis en kunde opgedaan na het Conservatorium. Door ervaringen in de praktijk, in het leven, door open te staan voor nieuwe kennis en door zo veel mogelijk bijscholing te volgen. De vele haptonomie sessies leerden haar veel. Haptonomie wordt ook wel "gevoels-therapie" genoemd en houdt zich voornamelijk bezig met de bewustwording van het lichaam. Maar ook de zanglessen die zij kreeg van Heent Prins en de vrijwillige stage Muziektherapie gaven haar nieuwe inzichten.

Op het gebied van de zangtechniek en de kennis daarover is er de laatste jaren een hoop gebeurd. Intensief bestudeerde en beluisterde Iris "De complete zangtechniek" van Catherine Sadolin en leerde alle mogelijke klanken en stijlen op een duidelijke en praktische manier te beheersen en toe te passen. Niet alleen het klassieke "Belcanto" of "Neutral" maar ook het zingen via de Curbing, Belting en Overdrive. Olga Averino leerde haar in haar boek "De kunst van het zingen" over de andere kant van het vak. Over "bezieling" en hoe je het zingen boven het slechts technisch bezig zijn uit kunt tillen. Iris brengt haar kennis op een laagdrempelige manier over met respect voor de leerling zoals je dat gewend bent bij 'A Lot of...'

Groter maken wat mooi is, kleiner maken wat niet relevant is.

Neem contact op met Iris wanneer je zangles wilt: www.irisvandermade.com